Kattintson napelem rendszer ajánlatunkért!

 

Mi is a napelem?

  A napelem olyan eszköz, amely napfényből állít elő elektromos áramot. A napelem fény hatására működik, így a felhőkön keresztül érkező napsugárzás hatására is termeli az áramot.

 

Többféle napelemrendszert különböztetünk meg. A Vulcano Energia a leghatékonyabb "visszatápláló" rendszert ajánlja, amikor a megtermelt energia a hálózatba kerül betáplálásra és a fel nem használt áramot a helyi áramszolgáltató visszavásárolja. Ehhez csupán egy speciális mérőórára van szükség, ami méri a fogyasztott és megtermelt áram mennyiségének a különbözetét. Így, ha este bekapcsoljuk a mosógépet és fogyasztjuk a hálózat energiáját, csupán a megtermelt és fogyasztott áram különbségét kell fizetni.

 

Hogyan működik?

Mikor a napelem elnyeli a fényt, mozgásképes töltött részecskék keletkeznek. Ezek az apró részecskék olyan fizikai változást hoznak létre, amely hatására elektromos áram termelődik.

 

A működési elv

 

 

Hova lehet telepíteni?

  A napelemeket leggyakrabban háztetőkre telepítik, meglévő és új épületekre egyaránt. Meglévő épület esetében csupán egy vezeték sztükséges, ami beköti az így termelt energiát a ház elektromos rendszerébe. Ahol nincs kiépített hálózati villamosenergia ellátás, ott az ún. "sziget" rendszert alkalmazzuk, amikor is a villamosenergiát a napelem egy akkumlátorba tölti. 

  Éppen ezért a Vulcano Energia napelem rendszer bármely építménynél alkalmazható, ezáltal jelentősen csökkentve a villamos energia költségeit.

 

Mennyi idő alatt térül meg?

   A napelem élettartama minőségtől függően változó. Egy négy fős család villamos energia igénye 100 %-ban fedezhető  3-5 kw-os napelem rendszerrel. A megtérülés ideje, a rendszer méretétől és a felhasználástól függően változhat.

  A telepítésnél különösen fontos, hogy pontosan a felhasználási igényeknek megfelelő, ahhoz méretezett energiarendszert létesítsünk. Ehhez mindenek előtt egy helyszíni energetikai felmérést végzünk, ahol mérnök kollégánk megvizsgálja az adottságokat és a lehetőségeket.

Kattintson napelem rendszer ajánlatunkért!